Mr. M.C.J. Teurlings

Datum
Categorie
Advocaten
Over dit project

Mark Teurlings

 

Rechtsgebieden
 
Personen- en Familierecht
· Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
 
Strafrecht
· Financieel economisch strafrecht
· Strafrecht algemeen
· Internationaal Strafrecht
· Uit- en overleveringszaken
 

Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik zowel Nederlands als Internationaal recht gestudeerd. In 1993 rondde ik mijn studie Nederlands recht af. Ik besloot toen nog anderhalf jaar door te studeren en mij het Internationaal Recht eigen te maken. Tijdens mijn studie adviseerde ik particulieren en kleine bedrijven via Teurlings Juridisch Adviesbureau.

 

In december 1994 ben ik beëdigd als advocaat in Amsterdam. Met twee andere zelfstandige advocaten vormde ik het kantoor Govers, Mekenkamp & Teurlings Advocaten, een klein kantoor in het centrum van Amsterdam.

 

Toen begin 2001 mijn studievriend Michiel Ellens terugkeerde van zijn zakelijk avontuur als advocaat op de Antillen en mijn partners in de maatschap andere plannen buiten de advocatuur kregen, besloten wij samen onder de naam Teurlings & Ellens Advocaten het oude kantoor, met medeneming van het aanwezige personeel, voort te zetten.

 

Omdat ik in 1994 direct als zelfstandig advocaat begon heb ik kennis genomen van praktisch elk vakgebied. Door mijn brede kennisvergaring merk ik dat ik cliënten op vele vakgebieden kan adviseren en eventueel kan bijstaan. Ik ben echter inmiddels gespecialiseerd in strafzaken en echtscheidingszaken. Ik word regelmatig gevraagd op te treden in wat grotere strafzaken. Sedert enige jaren treed ik ook veel op in strafzaken voor cliënten in het buitenland en sta ik cliënten bij in uitleverings-, wots- en overleveringszaken. Daarnaast behandel ik als advocaat echtscheidingen op gezamenlijk verzoek. Ten aanzien van alle overige rechtsgebieden staan mijn kantoorgenoten klaar met raad en daad.

 

Afgezien van het lidmaatschap van de Nederlandse en Amsterdamse Orde van Advocaten ben ik tevens lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Strafrecht, de Nederlandse Juristen Vereniging, the European Criminal Bar Association en The National Association of Criminal Defense Lawyers (Verenigde Staten). Ik ben daarnaast Voorzitter van de Stichting Informatie Voorziening (Stinvo), Voorzitter van de Stichting Webshop Keurmerk en Webshop Trustmark alsmede Voorzitter van de Stichting Red een Straatkind.In december 2012 werd ik door “het gilde” verkozen tot de nr. 2 van de Top 10 Strafrechtadvocaten. In 2013 kwam ik door journalisten en collega’s op een 6e plaats. De jaren daarvoor stond ik op de 10e, 8e en 6e plaats.

 

Bekende zaken:
Stanley Hillis (vrijspraken en schadevergoedingen)
Henk R. alias de Zwarte Cobra (vrijspraken en veroordeeld in VS en druk bezig hem naar Nederland te krijgen)
EasyLife (bezig)
Weduwe Johnny Mieremet (schikking met justitie zonder vervolging en zonder vrijheidsstraf)
Ajax-supporters Beverwijk (vrijspraak)
Wilko I. (Moordzaak Ran Biemans, vrijspraak, medeverdachte 25 jaar)
Grijze Wolven (vermeende Turkse Maffia, vrijspraak)
Bekende afpersingszaak in Rotterdam (bezig, werd vrijspraak bij de rechtbank, de Officier van Justitie is in beroep gegaan)
Steffie Baran (vrouw Saban Baran, ontslag van rechtsvervolging en schadevergoeding)