Mark Teurlings

Rechtsgebieden

Personen- en Familierecht

 • Echtscheiding Online

Strafrecht

 • Strafrecht algemeen
 • Financieel economisch strafrecht
 • Internationaal Strafrecht
 • Uit- en overleveringszaken

Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik zowel Nederlands als Internationaal recht gestudeerd. In 1993 rondde ik mijn studie Nederlands recht af. Ik besloot toen nog anderhalf jaar door te studeren en mij het Internationaal Recht eigen te maken. Tijdens mijn studie adviseerde ik particulieren en kleine bedrijven via Teurlings Juridisch Adviesbureau.

In december 1994 ben ik beëdigd als advocaat in Amsterdam. Met twee andere zelfstandige advocaten vormde ik het kantoor Govers, Mekenkamp & Teurlings Advocaten, een klein kantoor in het centrum van Amsterdam.

Toen begin 2001 mijn studievriend Michiel Ellens terugkeerde van zijn zakelijk avontuur als advocaat op de Antillen en mijn partners in de maatschap andere plannen buiten de advocatuur kregen, besloten wij samen onder de naam Teurlings & Ellens Advocaten het oude kantoor, met medeneming van het aanwezige personeel, voort te zetten. In 2020 heb ik het kantoor alleen voortgezet onder de naam Teurlings Advocatenkantoor.

Omdat ik in 1994 direct als zelfstandig advocaat begon heb ik kennis genomen van praktisch elk vakgebied. Door mijn brede kennisvergaring merk ik dat ik cliënten op vele vakgebieden kan adviseren en eventueel kan bijstaan. Ik ben echter inmiddels gespecialiseerd in strafzaken en echtscheidingszaken. Na mijn studie en tijdens mijn werk als advocaat heb ik ook de Grotius opleiding Strafrecht gedaan. Ik word regelmatig gevraagd op te treden in wat grotere strafzaken. Sedert enige jaren treed ik ook veel op in strafzaken voor cliënten in het buitenland en sta ik cliënten bij in uitleverings-, wots- en overleveringszaken. Daarnaast behandel ik als advocaat echtscheidingen op gezamenlijk verzoek.

Afgezien van het lidmaatschap van de Nederlandse en Amsterdamse Orde van Advocaten ben ik tevens lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Strafrecht, de Nederlandse Juristen Vereniging, the European Criminal Bar Association en The National Association of Criminal Defense Lawyers (Verenigde Staten). Ik ben daarnaast Voorzitter van de Stichting Informatie Voorziening (Stinvo), Voorzitter van de Stichting Webshop Keurmerk en Webshop Trustmark alsmede Voorzitter van de Stichting Red een Straatkind. In december 2012 werd ik door “het gilde” (criminele milieu) verkozen tot de nr. 2 van de Top 10 Strafrechtadvocaten. In 2013 kwam ik door journalisten en collega’s op een 6e plaats. De jaren daarvoor stond ik op de 10e, 8e en 6e plaats. De laatste jaren is er geen top 10 meer verschenen.

Bekende zaken:

 • Mink Kok (veroordeling 6 jaar na eis van 9 jaar, beroep loopt)
 • Henk R. alias de Zwarte Cobra (vrijspraak van het opdracht geven tot een dubbele moord in 1993)
 • Dennis Buis, investeerder van Richard de Mos (vrijspraak)
 • Stanley Hillis (vrijspraken en schadevergoedingen)
 • Johan V. (de Hakkelaar) (succes)
 • EasyLife
 • Van Meesen inzake infiltratie-actie mbt Frans Hals stukken
 • I. El M. in moordzaak Utrecht en drugs met getuige Nabil B. (dubbele vrijspraak)
 • Weduwe Johnny Mieremet (schikking met justitie zonder vervolging en zonder vrijheidsstraf)
 • Ajax-supporters Beverwijk (vrijspraak)
 • Wilko I. (Moordzaak Ran Biemans, vrijspraak, medeverdachte 25 jaar)
 • Grijze Wolven (vermeende Turkse Maffia, vrijspraak)
 • Bekende afpersingszaak in Rotterdam (werkstraf)
 • Steffie Baran (vrouw Saban Baran, ontslag van rechtsvervolging en schadevergoeding)

Rechtsbijstand

Een advocaat kan natuurlijk niet voor niets werken. Maar voor mensen die onvoldoende inkomsten of vermogen hebben, biedt de Wet op de Rechtsbijstand uitkomst.

Iedereen in ons land heeft recht op rechtsbijstand. De overheid is bereid een deel van de kosten van de advocaat te betalen wanneer mensen die kosten zelf niet helemaal kunnen dragen. Indien u ervoor in aanmerking komt, krijgt u gefinancierde rechtshulp nadat door de advocaat namens en met u een zogenaamde “toevoeging” is aangevraagd.

Deze rechtsbijstand kan zowel voor particulieren als voor ondernemers worden aangevraagd. Voor ondernemers gelden overigens strenge voorwaarden. Zo zal bijvoorbeeld de rechtsbijstand van belang moeten zijn voor het voortbestaan van de onderneming. De overheid betaalt alsdan zoals gezegd een deel van de kosten, maar niet alle kosten. U betaalt zelf een eigen bijdrage welke wordt vastgesteld door de Raad voor Rechtsbijstand. Voor procedures betaalt u slechts een deel van het door de rechterlijke instantie vast te stellen griffierecht.

Hoeveel eigen bijdrage u zelf dient te voldoen ligt aan hoeveel uw verzamelinkomen en vermogen twee jaar geleden bedroeg. Als u meer wilt weten kunt u altijd ons kantoor bellen.

Veelgestelde vragen

 • Als we het niet eens kunnen worden over een of meerdere twistpunten, kunnen we dan nog wel gebruik maken van een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding via deze site?
  Nee, u dient samen geheel eens te worden over alle relevante punten. Blijven er twistpunten bestaan die bij de rechter uitgevochten moeten worden, dan dient u ieder een eigen advocaat in te schakelen.
 • Ik wil geen alimentatie van mijn ex omdat ik niet van mijn ex afhankelijk wil zijn. Ik vraag wel een uitkering aan. Kan dit zomaar?
  Indien u een bijstandsuitkering aanvraagt bij de gemeente waar u woont zal de gemeente verifiëren of uw ex-partner een wettelijke alimentatieplicht heeft. Dat u onderling heeft afgezien van alimentatie doet daarbij niet ter zake. De gemeente zal, indien alimentatieplicht bestaat, de bijstandsuitkering gedeeltelijk of geheel verhalen op uw ex-partner.

 • Wij wonen niet in de buurt van Amsterdam (of: wij wonen in het buitenland). Kan de rechtbank in Amsterdam onze echtscheiding wel behandelen?
  Ja, dit is mogelijk. Door in het verzoekschrift op te nemen dat u beiden met betrekking tot de echtscheiding domicilie kiest op mijn kantoor (hetgeen ik standaard doe), kan de Arrondissementsrechtbank Amsterdam uw verzoekschrift behandelen waar u ook feitelijk woonachtig bent.

Vacatures

Alle vacatures zijn vervuld maar open solliciteren mag altijd!

Sollicitatie met CV kan worden gezonden naar Teurlings Advocatenkantoor, t.a.v. de heer Mark Teurlings bij voorkeur per email op info@teurlingsadvocatenkantoor.nl, maar uiteraard ook per gewone post op: Weteringschans 108 , 1017 XS te Amsterdam.

Ga naar de inhoud